TAVUKLU BEĞENDİ

tavuklu beğendi

Malzemeler;

5 – 6 parça kemiksiz tavuk but

Tavuk marinasyonu için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı soya sosu
½ adet limonun suyu
6 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon

Beğendi için;
6 adet kemer patlıcan – közlenmiş
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
½ su bardağı eski kaşar – rende
Muskat – rende
1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı;

Marinasyon için;

  • Tavuklarınızı kesme tahtanıza alın ve üzerlerine küçük çizikler atın.
  • Bir karıştırma kabına ayçiçek yağı, soya sos, limon suyu, sarımsak, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
  • Tavuklarınızı içerisine ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerini streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Beğendi için;

  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kısık ateşte altın rengine dönene kadar kavurun.
  • Kavrulan ununuzun üzerine közlediğiniz patlıcanları ekleyin ve bir çırpma teliyle lif lif ayrılana kadar çırpın.
  • Tuz, karabiber, muskat rendesi ve rendelenmiş eski kaşarı içerisine ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Hazır olan patlıcanınızı bir fırın kabına alın ve yayın.
  • Üzerine sütü ilave edin ve hafif hafif karıştırarak sütü çekmesini sağlayın.

Birleştirmek için;

  • Tavayı ocağa alıp ısıtın, tavukları izli tavada arkalı önlü pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağın altına beğendi, üstüne pişen tavukları yerleştirin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler