Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Tavuklu Beğendi
TAVUKLU BEĞENDİ
Malzemeler;
5 – 6 parça kemiksiz tavuk but
Tavuk marinasyonu için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı soya sosu
½ adet limonun suyu
6 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Beğendi için;
6 adet kemer patlıcan – közlenmiş
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
½ su bardağı eski kaşar – rende
Muskat – rende
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı;
Marinasyon için;
- Tavuklarınızı kesme tahtanıza alın ve üzerlerine küçük çizikler atın.
- Bir karıştırma kabına ayçiçek yağı, soya sos, limon suyu, sarımsak, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
- Tavuklarınızı içerisine ekleyin ve karıştırın.
- Üzerini streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Beğendi için;
- Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
- Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kısık ateşte altın rengine dönene kadar kavurun.
- Kavrulan ununuzun üzerine közlediğiniz patlıcanları ekleyin ve bir çırpma teliyle lif lif ayrılana kadar çırpın.
- Tuz, karabiber, muskat rendesi ve rendelenmiş eski kaşarı içerisine ilave edip çırpmaya devam edin.
- Hazır olan patlıcanınızı bir fırın kabına alın ve yayın.
- Üzerine sütü ilave edin ve hafif hafif karıştırarak sütü çekmesini sağlayın.
Birleştirmek için;
- Tavayı ocağa alıp ısıtın, tavukları izli tavada arkalı önlü pişirin.
- Servis edeceğiniz tabağın altına beğendi, üstüne pişen tavukları yerleştirin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Kampanyalardan İlk Senin Haberinin Olması İçin E-bültene Üye Ol!
Bültene abone olduğun için teşekkürler!
Üzgünüz, sizi e-bültenimize kayıt edemiyoruz.
Üye olabilmek için pazarlama iletişimine onay verdiğinize emin olunuz.