Narlı Kuzu Eti

Bugün sizlere Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Narlı Kuzu Eti tarifini paylaşacağız. Narlı Kuzu Eti, özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Narın tatlı ekşi aromasıyla buluşan kuzu eti, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Hazırsanız, bu muhteşem yemeği birlikte hazırlamaya başlayalım ve sofralarınıza şölen havası katalım!

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kilo kuzu eti – iri kuşbaşı
  • 20 – 25 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 – 3 dal taze kekik
  • 1 tutam tane kişniş
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet defne yaprağı

     
    Üzeri için;

    • 1 su bardağı nar tanesi
    •  3 dal taze soğanın yeşil kısmı

       

       

      Hazırlanışı;

      • Düdüklü tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
      • Tereyağı ve zeytinyağı ilave edip tereyağını eritin.
      • İri kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip birkaç tur karıştırın.
      • Arpacık soğanları ilave edip kavurun.
      • Domates salçası ve unu ilave edip kokuları çıkana kadar kavurun.
      • Tuz, karabiber, taze kekik, havanda dövülmüş tane kişniş, nar ekşisi, su ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.
      • Tencerenizin kapağını kapatın ve 30 – 40 dakika pişirin.
      • Pişen etlerinizi ocaktan alın ve içerisine nar tanelerini ilave edip karıştırın.
      • Servis ederken kalan nar tanesi ve taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyıp süsleyin.
      • Sıcak servis edin.,

      Narlı Kuzu Eti tarifini deneyerek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Lezzetli bir yemeğin ardından keyifli bir şekilde vakit geçirebilmeniz için Finish deterjan her zaman yanınızda! Tariflerinizle enfes sofralar hazırlayın, bulaşıkları bize bırakın! Finish deterjanla en zorlu bulaşıklarınızda bile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.


         

        Benzer İçerikler