Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Köfteli Kebap
KÖFTELİ KEBAP
Malzemeler;
1 adet bayat ramazan pidesi
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
Köfte için;
500 gr dana kıyma
1 adet soğan – rende
1 su bardağı ekmek kırıntısı – panko
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam kuru kekik
Salçalı sos için;
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
½ su bardağı su
Servis için;
6 adet çeri domates
4 – 5 adet sivri biber
3 – 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Hazırlanışı;
Pide için;
- Pideleri kare olacak şekilde doğrayın.
- Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
- Isınan tavanızın içerisine tereyağını alın ve eritin.
- Eriyen yağın üzerine pideleri ilave edip kızarana kadar pişirin.
Köfte için;
- Bir karıştırma kabının içerisinde kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, kimyon ve kuru kekiği iyice yoğurun.
- Ardından ince uzun şekiller verip bir tabağa dizin.
- İzli tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
- Isınan tavanızın içerisine köftelerinizi alın ve her taraflarını iyice pişirin.
Sosu için;
- Tavanızı ocağa alın ve tereyağını ilave edip eritin.
- Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçanıza göre tuz, karabiber ve su ekleyip bir taşım kaynatın.
Birleştirmek için;
- Servis edeceğiniz tabağın altına pideleri dizin.
- Pidelerinizin orta kısmına 1 – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt koyun.
- Pişen köftelerinizi pidenizin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
- Üzerlerine 1 – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt koyun ve hazırladığınız salçalı sosu her şeyin üzerine gezdirin.
- Domates ve biberle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...