KÖFTELİ KEBAP

köfteli kebap

Malzemeler;

1 adet bayat ramazan pidesi
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için;
500 gr dana kıyma
1 adet soğan – rende
1 su bardağı ekmek kırıntısı – panko
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam kuru kekik

Salçalı sos için;
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
½ su bardağı su

Servis için;
6 adet çeri domates
4 – 5 adet sivri biber
3 – 4 yemek kaşığı süzme yoğurt

Hazırlanışı;

Pide için;

  • Pideleri kare olacak şekilde doğrayın.
  • Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tavanızın içerisine tereyağını alın ve eritin.
  • Eriyen yağın üzerine pideleri ilave edip kızarana kadar pişirin.

Köfte için;

  • Bir karıştırma kabının içerisinde kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, kimyon ve kuru kekiği iyice yoğurun.
  • Ardından ince uzun şekiller verip bir tabağa dizin.
  • İzli tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tavanızın içerisine köftelerinizi alın ve her taraflarını iyice pişirin.

Sosu için;

  • Tavanızı ocağa alın ve tereyağını ilave edip eritin.
  • Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından salçanıza göre tuz, karabiber ve su ekleyip bir taşım kaynatın.

Birleştirmek için;

  • Servis edeceğiniz tabağın altına pideleri dizin.
  • Pidelerinizin orta kısmına 1 – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt koyun.
  • Pişen köftelerinizi pidenizin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Üzerlerine 1 – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt koyun ve hazırladığınız salçalı sosu her şeyin üzerine gezdirin.
  • Domates ve biberle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler