Havuç Baklava

Bugün, Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan havuç baklavayı keşfetmeye hazır olun! Havuç baklava, geleneksel baklava tadını eşsiz bir şekille birleştirerek muhteşem bir tat sunar. İncecik hamurlar arasına serpiştirilen antep fıstığı ile zenginleştirilen bu tatlı, hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir deneyim sunar. Hazırsanız, bu enfes tarifin detaylarına geçelim ve mutfağınızı tatlı bir şölene dönüştürelim!

Malzemeler;

  • 20 yaprak hazır baklavalık yufka
  • 350 gr tereyağı – sade yağ

     

    Arası için;

    • 3 – 4 avuç pirinç antep fıstığı

     

    Şerbeti için;

    • 2,5 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • 2 – 3 damla limon suyu

       

      Hazırlanışı;

      Sade yağ için;

      • Tavanızın içerisine tereyağınızı alın ve eritin.
      • Eriyen tereyağın üzerine çıkan süt köpüğünü bir kaşık yardımıyla kenara ayırın.
      • Ortada kalan sade yağı bir karıştırma kabına ayırın.
      • *Ayırdığınız sade yağı baklavada kullanacaksınız.

       

      Baklava için;

      • 30 cm çapında alüminyum tepsinizi tezgahınıza alın.
      • Baklava yufkalarının ortasına tepsinizi koyun ve yufkaları tepsiniz boyutunda kesin.
      • Kestiğiniz yuvarlak yufkalardan 3 kat ayırın ve geri kalanının üzerine kurumamaları için bir bez serin.
      • Baklava tepsinizi yağlayın.
      • İçerisine ayırdığınız 3 kat yufkayı aralarını yağlayarak taban yapın.
      • Üzerine kestiğiniz parçaları aralarını yağlayarak toplamda 20 kat olacak şekilde dizin.
      • Baklava yufkanızın arasına pirinç antep fıstığı serpiştirin ve kestiğiniz yuvarlak baklavalık yufkaları aralarını yağlayarak kat kat dizin.
      • Bir spatula yardımıyla yufkaların kenar kısımlarını içe doğru bastırarak düzeltin.
      • Bir bıçak yardımıyla baklavanızı havuç dilimi olacak şekilde kesin.
      • Kalan sade yağı baklavanızın üzerine sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.

       

      Şerbeti için;

      • Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alın.
      • Toz şeker eriyene kadar bir çırpma teli yardımıyla karıştırın ve kaynamaya bırakın.
      • Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyu sıkın ve ocağın altını kapatın.

       

      Birleştirmek için;

      • Fırından çıkan sıcak baklavanızın üzerine sıcak şerbetinizi gezdirin.
      • Şerbeti çekmesini bekleyin ve soğutup servis edin.

      Yaptığınız bu enfes baklava ile lezzetli bir şölen yaşadınız. Şimdi sıra bulaşıklarda! Finish deterjan ile bulaşıklarınızı yıkarken, lezzetli tatlarla dolu sofralarınızın keyfini çıkarın. Finish deterjan sayesinde en zorlu kirleri bile kolayca temizleyebilir, parlayan bulaşıklarınızla gurur duyabilirsiniz.


        Benzer İçerikler