Ezogelin Çorbası

Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
¼ su bardağı pilavlık bulgur
¼ su bardağı pirinç
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
7 su bardağı su


Meyanesi için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
Kuru nane
Pul biber
2 su bardağı su veya et suyu

 

Kruton için;

½ adet ramazan pidesi

2 – 3 yemek kaşığı tereyağı

 

Hazırlanışı;

Tereyağını tencereye alıp eritin.
İnce yemeklik doğradığınız soğan ve ezilmiş sarımsakları tencerenize alıp yumuşayana kadar soteleyin.
Yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci tencerenize ilave edip birkaç tur karıştırın.
Tuz, karabiber ve suyunu ilave edip birkaç tur karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

 

Kruton için;

Ramazan pidenizi küçük küpler olacak şekilde kesin.

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

Isınan tavanızın içerisine tereyağını ilave edip eritin.

Eriyen tereyağın içerisine kestiğiniz pideleri alın ve soteleyin.

Çıtırlaşana pideleri kenara alın ve soğutun.

 

Meyanesi için;
Bir sos tenceresine tereyağını ekleyin ve eritin.
Yağınız eriyince domates salçası ve unu ilave edip kavurun.
Kuru nane ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Suyunu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın.

 

 

Birleştirmek için;
Çorba tencerenizdeki bakliyatlar pişince meyanesini ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatın ve 10 – 15 dakika daha pişmeye bırakın.
Çorbanızı kaselere pay edin.

Üzerine krutonlardan serpiştirin ve sıcak servis edin.

 

Benzer İçerikler