Hemen hemen herkesin herhangi bir sebepten dolayı yemeği ocakta unuttuğu olmuştur. Beklenenden uzun süren online toplantılar, geçerken zilinizi çalan komşu ile tutulduğunuz tatlı sohbet, birden kendinizi öğle uykusunun kollarına bıraktığınız anlar… Normalde hiç sorun yaratmayan bu durumlar ocakta yemek varsa can sıkıcı bir sonuç doğurabilir. Bir küçük unutkanlık sizi yanmış ve kararmış tencereler ile baş başa bırakabilir. Ama artık bu durumda da canınızı sıkmanıza gerek yok. Çünkü sizler için hazırladığımız bu yazıda kısacık bir sürede hem de hiç uğraşmadan yanık tencere nasıl temizlenir detaylı bir şekilde anlattık!

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Ocak üzerinde unutulan yemek bir yerden sonra taşar. Taşan su ve yiyecek parçaları tencerenin etrafını tamamen sarar. Ateş üzerinde bu şekilde kalan tencerenin de dışı kapkara bir hal alır. Zifti andıran bu görüntünün ana kaynağı sıcakta tencerenin yüzeyi ile bütünleşen yemek suyu ve parçacıklarıdır. Bu şekilde yüksek sıcaklıkla oluşan yanık izlerinden kurtulmak da bir hayli zorlayıcı görünebilir. Çünkü normal bir durulama ya da bulaşık süngeri bu aşamada sizin için yeterli olmayacaktır. Kuruyup yapışan kirleri temizlemek için çok daha etkili ve güçlü yöntemlere ihtiyacınız var. 

Geleneksel olarak yanmış tencere dibi nasıl temizlenir, tencerenin yüzeyi yanık izlerinden nasıl arındırılır sorularının yanıtı uzun uzun suda bekletmek ve ev tipi temizleyiciler kullanmak olarak verilir. Genelde böyle bir durumda:

  • İlk olarak yanan tencerenin içerisine biraz deterjan ve bol miktarda sıcak su dökülür. Sirke ve karbonat gibi ev tipi temizleyiciler de sıcak su içerisine eklenebilir. 
  • Tencerenin dışındaki yanıkları temizlemek için de yine deterjan dolu sıcak bir kap içerisine tencerenin oturtulması gerekir.
  • Uzun süre boyunca bu şekilde kaynar su ve deterjan içerisinde kalan yanıklar zamanla yumuşar. 
  • Yumuşayan yanık izleri de bir tel ya da sünger yardımı ile temizlenebilir.  

Elbette, dilediğiniz zaman bu klasik yöntemleri deneyebilirsiniz. Fakat her zaman etkili sonuç almanız mümkün olmayabilir. Çünkü sanılanın aksine kaynar su ve sirke gibi ev tipi temizlik ürünleri her zaman tek başına yeterli değildir. Sıvı halde bulunan elde yıkama deterjanları da bu tür zorlu lekeler üzerinde tek başına etki gösteremeyebilir. Bu noktada devreye giren tırtıklı bulaşık süngerleri ve teller de tencere yüzeyinin çizilmesine yol açabilir. Daha da kötüsü bu gibi ürünler tencerenin iç yüzeyini aşındırdığı için uzun vadede ürünün yapısının bozulmasına neden olur ve yüzeyi tamamen çiziklerle kaplı bir tencere içerisinde yapılan yiyecekler artık “sağlıklı” olarak tanımlanamaz. Tüm bunların dışında bu yöntemle yanık tek bir tencereyi temizlemek için çok ciddi miktarda su harcamanız gerekir. 

Yanmış Tencere Temizliğinde En Hızlı ve Etkili Çözüm: Finish Quantum Ultimate 

Bir bulaşık makinesinin tek seferde tüm bulaşıkları temizleyebildiği suyun çok daha fazlasını sadece bir tencere için harcamak istemiyorsanız Finish ailesinin en yeni ve en güçlü üyesi Quantum Ultimate bulaşık tabletini tercih edebilirsiniz. Sudan geçirme ve elde yıkama dönemine son vermek için özel olarak geliştirilen bu ürün; yağ sökücü güç, derin temizlik ve uzun süren parlaklık etkilerini bir araya getirerek işinizi kolaylaştırıyor. 

Finish Quantum Ultimate, powerball içeren yapısı sayesinde saatlerce bekleyen bulaşıkları bile arındırma gücüne sahip. Mavi temizleyici partiküllerle dolu olan bu ürün piyasanın en güçlü deterjanı olarak yanan tencerelerin temizliğinde size zafer kazandırmaya hazır! Üstelik bu yeni nesil bulaşık tabletinin cam yüzeyleri koruma ve tüm bulaşıkları ekstra parlatma özelliği de bulunuyor. Bu sayede yanmış tencere nasıl parlatılır sorusuna da yanıt veren Finish Quantum Ultimate, elde yıkanan ve lekelerden arındırılmaya çalışırken yüzeyi hasar görerek matlaşan tencerelerin parlaklığını korumasına da yardımcı oluyor.

Siz de 54 litreye kadar su tasarrufu sağlayan Finish Quantum Ultimate ile zorlu kirleri kısa sürede alt edebilir ve yanmış tencerelerin yarattığı can sıkıntısına son verebilirsiniz!


Benzer İçerikler