Mutfaklar bazen – sık kullandığınız eşyalar şeyler yerine- nadiren kullandığınız ıvır zıvırla dolup taşabilirler.

Dolaplarınızın arkasında atıl duran, servis yapmaya utandığınız yıpranmış kase ve tabaklar, mutfağınızın hak ettiği yeni bir bulaşık makinesi gibi, daha önemli eşyalara yer ayırmanızı zor hale getirirler. Artık böyle olmak zorunda değil! Mutfakta alan açmak ve kendinize zaman yaratmak için bu basit kılavuzu takip ediniz.

Hazırlık aşaması

Tüm temizlik ürünlerinizi toplayın; sağlam çöp torbaları ve bir kova dolusu sıcak sabunlu su. Mutfak dolaplarınızdaki her şeyi odanın ya da başka bir odanın ortasındaki masanın üzerine çıkarın. Böylelikle mutfağınızda yeni bir temiz sayfa açabilirsiniz…

Kutulara kaldırın

Akşam yemekleri için sakladığınız büyük servis tabaklarınız mı? Meyve sıkacağı mı? Bunlar yalnızca mutfağınızı kalabalıklaştıracak ve yer kaplayacaktır. Bu eşyaların temiz ve kuru kalması için kapaklı plastik kutulara koyarak başka bir yere kaldırabilirsiniz.

Rasyonel olun

20 servis takımına ve 50 tane takımı bozulmuş bardağa gerçekten de ihtiyacınız var mı? Emin değilseniz bir deneme ayrıştırması yapın. Fazlalık gibi görünen şeyleri paketleyin ve mutfaktan uzaklaştırın. Herhangi birini geri alma ihtiyacı duymazsanız muhtemelen en iyisi bu fazlalıklardan kurtulmaktır.

Atın …

Bir yıldan fazla kullanmadığınız herhangi bir fırın kabı; sapı oynayan tencereler veya yapışmaz kaplamasını kaybetmiş kızartma tencereleri ile birlikte gidebilir. Delinmiş kurulama bezleri de atılabilir veya temizlik bezi olarak kullanılabilirler.

… Ve kontrol edin

Konserve gıdalar ve paketlerdeki kullanım tarihlerine bakın. Bir yıldan fazla süredir duran, yarısı kullanılmış domates salçası için en iyi yer çöp kutusudur. Her şeyi temizleyin ve yiyecekleri mümkün olduğunca etiketlenmiş plastik saklama kutularına koyun, böylece onları bir dolaptan kolayca çıkarabilir ve sahip olduğunuz yiyecekleri görebilirsiniz. Bu, bir sonraki alışverişinizde bir kenara çekilerek arkaya itilmelerini ve unutulmalarını önler, saklama kapları özellikle de üst üste konulduklarında mükemmel mutfak alanı tasarrufu sağlarlar.

Bir adım geri atın

Artık dolaplar ve tezgahlar boş, şimdi neyin nereye konulacağına iyice bir bakın. Prizlerin yerlerini ve mutfağı nasıl kullandığınızı ve en fazla hangi alanlarda bulunduğunuzu düşünün. Kupa ve fincanlarınızı, çay poşetlerinizi, şeker ve kahve kavanozunu; su ısıtıcısının yakınına koymayı tercih edebilirsiniz. Mümkünse ekmek kızartma makinesini, doğrama tahtasına da yakın şekilde ekmek sepetinin yanına koyabilirsiniz. En zor erişilebilen dolaplarda ise en az kullandığınız eşyalar bulunmalıdır. Dolapları aşırı doldurmayın, ancak gereksiz yere boş alan oluşturarak her yere küçük şeyler de koymayın. Dolapları boş bıraktığınızda, yeni bir bulaşık makinenizi almak için mutfağınızı nasıl modifiye edebileceğinizi görebilirsiniz. Eğer mutfağınızda standart bir bulaşık makinesi almaya yetecek kadar alanınız yoksa sadece 450 mm - standart dolap ölçüsünde olan tezgah altı bir bulaşık makinesi satın alabilirsiniz.

İşte! Artık sadece ihtiyacınız olan şeylerin bulunduğu temiz ve düzenli bir mutfağınız var!

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku