Bazı bulaşıklarınızı makineye koymaya çekiniyor olabilirsiniz. Özellikle ince camlı, kristal bazlı,çeyizlik ve altın varaklı cam ürünleri ile hassas bulaşıkları her zaman elde yıkamak size daha güvenli gibi görünebilir. Oysaki, bulaşık makinesi hassas yıkama da yapabilir. Burada önemli olan makinenin fonksiyonlarını iyi tanımak ve ihtiyaca uygun ürünler kullanmak. Bu sayede vintage tabak, gümüş çatal bıçak takımları ve ailenizden yadigar kalan kristal kase ve bardaklar sorunsuz bir şekilde tertemiz olabilir. Üstelik sizin de bildiğiniz gibi bulaşıkları elde yıkamak aslında her zaman minik bir risk taşır. O da, kırılma tehlikesi. Anlık bir dikkatsizlik çok sevdiğiniz desenli tabak takımının bozulmasına sebep olabilir. 

Deterjanlı ellerinizden kayan cam bardaklar içinizi burkan bir sesle kırılabilir. Bu küçük kazaların yarattığı üzüntüyü yaşamamak ve elde bulaşık yıkamakla zaman kaybetmemek için hassas bulaşıklarınızı da makinede yıkayabilirsiniz. 

Hassas Bulaşıklar Makinede Nasıl Yıkanır?

Yeni nesil bulaşık makinelerinde birçok farklı program bulunur. Bunlarından biri de elbette, hassas bulaşıklara özel olandır. Eski bulaşık makinelerinde özel bir program bulunmasa bile makine hassas bir ayara getirilebilir. 

Hassas programlar genelde daha düşük ısıda yıkama gerçekleştirir. Burada amaç aşırı ısı değişimlerinin kristal ve cam gibi ürünlerde çatlama ve kırılmaya yol açmasını önlemektir. Tabii bu durum ilk etapta hijyen açısından sorun olabilecek gibi görünebilir. Ama aslında doğru deterjanla bulaşık makinesi hassas yıkama programları da gayet yeterlidir. Çünkü genellikle kristal takım gibi eşyalar daha özel günlerde kullanılır. Ve bu tür ürünler günlük bulaşıklar kadar çok kirlenmez. Bu nedenle de düşük ısı sorun olmaz. Onun dışında kalan zamanlarda kullanılan seramik tabak, kase ve ince yapılı camlar çok kirlense bile doğru deterjanla etkili bir şekilde temizlenebilir.

Bulaşık makinesi hassas yıkama yapamıyorsa bu ayar manuel olarak da girilebilir. Tüm bulaşık makinelerinde ısı ayarı yapılmasını sağlayan bir düğme mutlaka bulunur. Buradan en düşük ısıyı seçebilirsiniz. Varsa bulaşık makinenizi düşük ısıda ve yarım programda da çalıştırabilirsiniz. Tabii ki hassas programı olan makinelerde bununla uğraşmanız gerekmez.

Hassas Bulaşıklar için Deterjan Nasıl Seçilir?

Hassas bulaşıkları makinede yıkamak için mutlaka uygun bir deterjan seçmeniz gerekir. Çünkü bu ürünlerin yıkanmasına yardımcı olacak deterjanın en etkili olması lazım hemde hassas bulaşıklarınıza zarar vermemesi gerekiyor.

 Ayrıca, daha önce de dediğimiz gibi, hassas programlar daha düşük ısıda çalıştığı için seçilecek deterjanın düşük ısıda bile etkisini gösterebilmesi şart. Peki, tüm bu özellikleri nerede bulabilirsiniz! Tabii ki sizin için her zaman en iyisini düşünen Finish ailesinde! 

Finish Quantum Ultimate 60 Kapsül Bulaşık Makinesi Deterjanı,desenli tabaklar ve hassas bulaşıklar için özel olarak geliştirildi! Cam aşınma karşıtı sistemiyle, hassas bulaşıklarınızın da makinede yıkanmasını sağlar, böylece her yıkamada 57 litre su tasarruf ettirir.

Bulaşık Makinesi Hassas Yıkama Yapacaksa Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Doğru deterjanı ve uygun programı seçtiniz. Peki, başka nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

  • Hassas bulaşıkları makineye yerleştirirken dikkatli olmalısınız.Finish Quantum Ultimate Kapsül Bulaşık Makinesi Deterjanı Tableti zaten durulama gerektirmediği için ürünleri direkt yerleştirebilirsiniz. Ön yıkama yapmak ellerinizin kaymasına sebep olabilir ya da eşyaların yüzeyini kayganlaştırabilir. 
  • Bulaşıkları ne çok sıkışık ne de çok boşluklu yerleştirin. Çok sıkışık olursa eşyalar birbirine zarar verebilir. Tamamen boş makinede birkaç ürün yıkamak da suyun basıncı sebebiyle hasara yol açabilir.
  • Makine yardımcılarını kullanmayı ihmal etmeyin. Sudaki kireç hassas ürünlere hasar verebilir. Bu nedenle mutlaka tuz kullanmalısınız. Finish Quantum UltimateBulaşık Makinesi Deterjanı Tableti koruyucu kalkan yüzeyini desteklemek için ise suyun eşyaların üzerinden akıp gitmesini sağlayan parlatıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Benzer İçerikler

En İyi Bulaşık Deterjanı Hangisidir?

En iyi bulaşık deterjanı; şüphesiz bulaşıkları en iyi temizleyen, çevreye ve insan sağlığına duyarlı, kalıntı bırakmayan, kullanımı kolay...
Devamını oku

Bulaşıkları Sudan Geçirdiğimizde Doğada Ne Değişir?

Dünya nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan çok sayıda ülke su sıkıntısı ile yüz yüze. Her gün hem kişisel kullanım hem de üretim için l...
Devamını oku