En iyi bulaşık deterjanı; şüphesiz bulaşıkları en iyi temizleyen, çevreye ve insan sağlığına duyarlı, kalıntı bırakmayan, kullanımı kolay olan deterjandır. Aynı zamanda bulaşık makinesine zarar vermeyen, kireç oluşumunu engelleyen, leke bırakmayan özellikte olması beklenir. Bunun için birçok ürün seçeneği ve marka arasında rekabet söz konusudur. İlk zamanlarda kullanılan bulaşık makinesi toz deterjanları, deterjan haznesinde kalıntı bırakması ve makinenin deterjanı tam almaması gibi sorunlar nedeniyle bir süre sonra yerini sıvı deterjanlara bırakır gibi olmuştur.

Sıvı deterjanların kullanımı daha kolay gibi görünse de her iki türde de ortak sorunlardan birisi, yıkama sırasında kullanılması gereken ürün miktarını kullanıcının kendi belirlemesidir. Yine de suda daha hızlı ve kolay bir şekilde çözünebilen bulaşık makinesi sıvı deterjanları, aynı zamanda deterjan haznesinde ve makinede tortu gibi oluşumlara neden olmadığından sıklıkla tercih edilir ve etkili çözümler sunar.

Daha sonra çıkan kapsül - tablet deterjanlar ise kullanıcıların deterjan miktarını belirleme problemini de ortadan kaldırarak çok daha pratik bir kullanım imkanı sunmuştur. Tablet deterjanlarda kullanıcının cildinin kimyasal ile teması da oldukça sınırlıdır. Ayrıca bu ürünler makine performansını artıracak formülleri de içeren yapıları ile oldukça fonksiyoneldir. Farklı markaların ürünleri arasında vadettiği yüksek hijyen ve çevreye duyarlılığı ile tanınan Finish, temizliğe önem verenlerin sıklıkla tercih ettiği, en iyi bulaşık tableti seçeneklerine sahip olan isimler arasında ilk sırada yer alır.

Bulaşık Makinesinde Deterjan Seçimi ve Kullanımı Nasıl Olmalı?

En iyi bulaşık makinesi deterjanı hangisi olursa olsun; temiz bulaşıklara sahip olmanın anahtarı doğru ve hijyenik kullanımdan geçmektedir. Bulaşık makinenizde kullanım hatalarından kaynaklı yıpranmalar, kireç oluşumu, yağ ve kırıntılardan kaynaklı tıkanıklıklar mevcutsa en iyi bulaşık makinesi deterjanı bile beklediğiniz sonucu vermeyebilir. Bunun için makinenizi tıkayan katı parçacıkların veya donuk yağların olup olmadığını kontrol edip, filtre ve fıskiyelerin temizliğinden emin olarak yıkama yapmanız gereklidir.

Ayrıca doğru program seçimi yapılmadığında da deterjandan tam performans beklemek gerçekçi değildir. Bu nedenle öncelikle bulaşık makinesinin kullanımını düzgün ve detaylı bir şekilde öğrenmek ve kullanım sırasında makinenin hijyenine ve sağlığına dikkat etmeniz gerekir.

Tablet şeklindeki bulaşık makinesi deterjanı tavsiye edilen kurallara uyulduğunda, bir yıkama için yeterlidir. Yıkama kurallarına uygun davranıldığında tablet formundaki deterjanların formülü bir yıkamaya uygun olacak şekilde tasarlanmıştır.

Hangi Bulaşık Deterjanı Makinenizin Ömrünü Uzatır?

Bulaşık makinesinin kullanım ömrü açısından da doğru bulaşık deterjanı seçimi büyük önem taşır. Yoğun kimyasal içeren temizleyiciler zaman içinde makine parçalarına zarar verebileceği için güçlü formüle sahip olmasına karşın makine aksamlarına zarar vermeyen nitelikte bir deterjan tercihi yapmak gerekir. Çoğu metal parçalardan oluşan bulaşık makinelerinde oksitlenme, kireçlenme ve aşınma gibi durumlara yol açmayacak özelliklere sahip deterjanlar tercih ettiğinizde, makinenizi daha uzun süre kullanmanız mümkün olur. Yoğun temizleme özelliğine sahip olmayan deterjanlar ise bulaşıklardan tam anlamıyla temizlenemeyen atıkların makinenin çeşitli kısımlarında depolanmasına neden olur.

Bu tarz tıkanıklıklar başta küçük görünen, büyük sorunlara yol açar. İlk etapta yaşanan tıkanma ve bulaşıkların kirli çıkması problemleri, zaman içinde makinenin işleyişini bozarak cihazı kullanılamaz hale bile getirebilir. Bu nedenle hem daha temiz bulaşıklar, hem pratik kullanım hem de daha uzun ömürlü bir bulaşık makinesi için en iyi bulaşık deterjanını tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Ekstra yağ çözücü bileşenlere sahip tabletler ile en zorlu lekeleri bile makinenizin çeşitli programlarında yıkama yaparak kolayca çıkarabilirsiniz. Üstün hijyen sağlamak, hem bulaşık makinenizin gücünü hem de kendi sağlığınızı korumak için Finish güvencesine sahip bulaşık deterjanı çeşitlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bulaşıkları Sudan Geçirdiğimizde Doğada Ne Değişir?

Dünya nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan çok sayıda ülke su sıkıntısı ile yüz yüze. Her gün hem kişisel kullanım hem de üretim için l...
Devamını oku

Hassas Bulaşıklar Makinede Yıkanır mı?

Bazı bulaşıklarınızı makineye koymaya çekiniyor olabilirsiniz. Özellikle ince camlı, kristal bazlı,çeyizlik ve altın varaklı cam ürünleri...
Devamını oku