Evde akşam yemeklerinden sonra siz de aynı şeyi düşünmüyor musunuz; bulaşık makinesi dünyanın en iyi icatlarından biri, evlerin, annelerden sonraki süper kahramanı! Düşünsenize, eskiden ne kadar zordu tencereleri, tabakları, kaşık çatalları tek tek yıkamak. Şimdi ise sudan geçirip makineye yerleştirmeniz yeterli.

Her şey bu kadar kusursuz işlerken bir anda her şey değişebilir ve bulaşık makineniz bozulabilir. Elbette yaşanmasını hiç istemeyeceğiniz bu durum eğer başınıza gelirse ne yapacağınızı, sorunu nasıl anlayacağınızı biliyor musunuz?

Bulaşık makinesinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri makinenin su almaması ve deterjanın çözünmeden olduğu gibi kalmasıdır. Peki her şey bu kadar yolundayken makine neden birdenbire bozulur ve neden su almamaya başlar?

Bulaşık Makinesi Neden Su Almamaya Başlar

Su almama ve deterjanın olduğu gibi çıkma sorunlarının birçok nedeni olabilir. Bulaşık makinesindeki kimi parçalar da bu arızalara sebep olabilir.

Su giriş valfi (ventil)

Bu parça bozulduğu zaman makine su almaz. Bu nedenle eğer bulaşık makineniz su almıyorsa ilk olarak su giriş valfini kontrol etmelisiniz. Pompa motoru: Pompa motoru, makinedeki suyu boşaltmakla yükümlüdür. Ancak bu parça kısa devre yaparsa ya da herhangi bir nedenle hata verirse bulaşık makinesi arıza yapabilir.

Emniyet sivici

Her marka ve modelde emniyet sivici bulunmaz; ancak bulunanlar için su arızalarında emniyet sivicinin de kontrol edilmesi gerekir. Zira su almama problemi, emniyet sivicinin bozulduğuna işaret de olabilir. Emniyet sivicini yalnızca teknik servis değiştirebildiğinden, arıza durumunda mutlaka bulaşık makinenizin markasına uygun yetkilendirilmiş teknik servisi çağırmanızı öneriyoruz.

Musluk

Eğer bulaşık makinesi su almıyor ise ilk yapmanız gerekenlerden biri musluğu kontrol etmektir. Bulaşık makinesinin bağlı olduğu su hortumunun ucundaki musluğun kapalı olması ya da bozuk olması da güçlü bir ihtimalken, sular kesilmiş ve siz bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle teknik servis çağırmadan önce mutlaka musluğu kontrol edin.

Pervaneler ve deterjan seçimi

Eğer deterjanınız olduğu gibi çıkıyorsa ve bulaşıklarınızı temizlemiyorsa doğru deterjanı kullanmıyor olabileceğiniz gibi makinadaki pervaneler de tıkanmış olabilir. Bu yüzden önce iki pervaneyi de sökerek tıkalı olup olmadıklarını kontrol edin, ardından ihtiyacınıza uygun bir deterjan seçimi yapın. Bunun için yeni formüllü Finish Quantum’u öneririz. Finish Quantum bulaşıklarınızı korur, üstün performansıyla mükemmel temizliğe ulaştırır.

Bulaşık Makinesi Ne Zaman Su Alır? 

Bulaşık makineleri program ayarının yapılmasının ardından başlatma düğmesine basıldığında suyu almaya başlar. Ancak zaman zaman bulaşık makinesi su almıyor gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz. Evde bazı çözüm yollarını deneyerek bu sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz; fakat önce makinenin fişini güvenliğiniz için çekmeyi unutmamalısınız. 

Bulaşık Makinesi Su Almıyor Ne Yapmalıyım?

“Bulaşık makinesi neden su almaz?” sorusu için pek çok farklı cevap verilebilir. Bununla birlikte bulaşık makinesi su gelmiyor sorununun ana nedenlerine yukarıda kısaca değindik. Sıraladığımız maddeleri inceleyerek adım adım kontrollerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Bulaşık makinesi su almıyor neden sorununu kısa sürede çözmek için aklınıza hemen servisi aramak gelebilir. Ancak gözden kaçan bazı ufak detaylara dikkat ederek bulaşık makinesi su almıyor yıkamaya geçmiyor sorununu çözme ihtimaliniz bulunur. Bunun için öncelikle bulaşık makinesinin kapağının kapalı olduğuna dikkat edebilir ya da su alma hortumunun kıvrılmadığından emin olabilirsiniz.

Bulaşık makinesi su almıyor ama çalışıyor ise su kesintisi olabilir. Ek olarak su valfi bozulmuş veya su borusu tıkanmış olabilir. Bulaşık makineleri temizlik için suya ihtiyaç duyar. Dolayısıyla susuz çalışması hâlinde makinenin pompa gibi bazı aksamları zarar görebilir. 

Su Almayan Bulaşık Makinesi Nasıl Tamir Edilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere makinenin su almamasının altında farklı nedenler yatıyor olabilir. Öncelikle makinenizin arkasında yer alan hortumun kıvrılmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Sonrasında musluğun açık olduğundan emin olmalısınız. Bununla birlikte su valfinin ve emniyet sivicinin arızalı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Eğer her yolu denemenize rağmen sonuç alamadıysanız, uzman kişilerden destek alabilirsiniz.

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor

Her bulaşık makinesinin performansı farklıdır. Benzer yapılara ve sistemlere sahip olsa da farklı marka ve modeller, farklı performans su...
Devamını oku

Eyvah, Bulaşık Makinem Çalışmıyor!

Bulaşık makineleri oldukça ince işçilik ürünü karmaşık cihazlardır. Günlük yaşamınızda sık sık yardımınıza koşarlar ama bazen arızalanmal...
Devamını oku