Bulaşık Makinesi Sıcaklık Rehberi

Bulaşık Makinesi Sıcaklık Rehberi

Birçok bulaşık makinesinin yıkamanın tam sıcaklığını ayarlamak için pek fazla seçeneği yoktur ama neden böyle?

 Bir bulaşık makinesi ana devrini yaklaşık 65-70 C’de yapar, bu sıcaklık deterjanın çözülmesine ve aktive olması, ayrıca kurumuş yemek artıkları ve yağın çözülüp yıkanması için yeterlidir. Durulama aşamasında su 80 C’den biraz yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılır, böylece bulaşıklar sterilize edilir ve onlardan yemek yemek güvenli hale gelir.

Kireç tutmasın diye

Bu yüksek sıcaklıklardan dolayı, suyun doğal kalsiyum ve magnezyum içeriği, aynı su ısıtıcılarda olduğu gibi bulaşık makinenizin içinde kireç tortusu meydana geleceğinin habercisidir. Zamanla bu bir sorun haline gelebilir çünkü bulaşık makinesinin verimliliğini engeller, o yüzden cihazın en iyi performansını sergilemesi için bulaşık makinesi temizleyicisini ayda bir kez kullanmak önemlidir. Finish Bulaşık Makinesi Temizleyici bu kireç tortusunun yanı sıra bulaşık makinenizin derinliklerinde kalan yağ ve yiyecek atıklarını da ortadan kaldırarak bulaşık makinenizin temiz görünmesini ve temiz kokmasını sağlar. Daha temiz bir bulaşık makinesi de daha temiz bulaşıklar demektir.

Ayrıca Finish Bulaşık Makinesi Tuzu, kireç tortusu oluşmasını önlemektedir. Bunu, su yıkama odasına akarken onu yumuşatarak yapar. Sert suyu olan bir yerde yaşıyorsanız sudaki kireç, fıskiyeleri tıkayabilir ve ısıtma bileşenlerini etkileyebilir. Bulaşık makinesi tuzu kullanmak suyu yumuşatır ve makinenizde kireçten kaynaklanabilecek tıkanılıkları önler.

Sıcağa dayanamaz

Bu yüksek sıcaklıkların en büyük dezavantajı, zamanla bulaşıklarda buğulanma meydana gelmesiydi. Sıcak su bardağın moleküllerini alt üst ederken deterjandaki kimyasallar bunların bazılarının yerinden oynamasına neden olabiliyordu. Çıplak gözle hala pürüzsüz görünmesine rağmen bu küçük kusurlar ışığın bardaklardan geçme şeklini etkileterek onlara buğulu bir görünüm veriyordu.

Finish Parlatıcı bu sorunla mücadele etmesi için geliştirildi; patentli, koruyucu aksiyonları kullanarak bardakları bu süreçten korur ve bu geri dönüşü olmayan sürece neden olan bileşenleri durdurarak nötralize eder. Yani, bardaklarınızı hatta kristallerinizi bulaşık makinesine düzenli olarak koymaktan endişe etmenize gerek yok çünkü sadece harika bir şekilde temizlenmekle kalmayacaklar, aynı zamanda çok iyi korunacaklar.

Finish Parlatıcı ile bulaşıklarınıza özen gösterin ve bulaşık makinesi hakkında endişe etmeyin: Sıcaklık ayarlandı!

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Evlerin vazgeçilmezlerinden ve en sevilen yardımcılarından biri olan bulaşık makineleri de özel ilgi ister. Sizin için bulaşıklarınızı te...
Devamını oku

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku