Bulaşık makinesi parlatıcısı, bulaşıklarınızın makineden pırıl pırıl çıkmasını sağlayan özel bir üründür. Bulaşık makinesi parlatıcısı ne işe yarar diye merak ediyorsanız öncelikle bulaşıklarınızın makineden daha parlak ve daha lekesiz çıkmasını sağlar diyebiliriz. Bulaşık yıkama işlemi bittikten sonra işlevini yerine getiren bu ürün durulama esnasında devreye girer. Makinenizin özel püskürtme sistemi sayesinde bulaşıkların üzerine püskürtülür. Bunun için özel bir işlem yapmaya gerek yoktur. İşlem otomatik olarak gerçekleşir. Makineye kirli olarak giren bulaşıkların pırıl pırıl çıkmasında bulaşık makinesi parlatıcısının büyük katkısı vardır.

Bulaşıkların makineden daha kuru çıkmasını sağlayan bir etkiye sahiptir. Bulaşık makinesi parlatıcısının ana işlevi, bulaşıkların üzerindeki su damlalarının akışını sağlamak ve su lekesi oluşumunu engellemektir. Parlatıcı işlevinin yanı sıra kurutma özelliği barındırır. Bulaşıkların lekesiz bir şekilde kurumasını destekler. Suyun bulaşık yüzeyinde tutunmasını engellemek üzere geliştirilmiş olan parlatıcı ve kurutucu çeşitleri suyun akışını hızlandırır. Böylece su damlaları bulaşıkların üzerinde birikmeden akıp gider.

Örneğin amaçları arasında su lekelerini ve kuruma izlerini engellemek bulunan Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu 400 ml çizilmelere karşı da etkilidir. Bulaşıklarınızın ilk günkü parlaklığında kalmasını sağlar. Siz de bulaşıklarınızın su lekelerinden arınmasını istiyorsanız fosfat ve parfüm içermeyen özel formüllü Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu’yu kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi parlatıcısının ayarı ve nereye konulacağı bilgisi için okumaya devam edebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı Ayarı Kaç Olmalı?

Bulaşık makinesi parlatıcı ayarı, kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Parlatıcı ayar düğmesi kontrol panelinde bulunur. Düğme şeklinde veya kaydırıcı mekanizmaya sahip olabilir. Bulaşık makinelerinde bu ayar 0 ila 6 değerleri arasında ayarlanabilir özellik gösterir. Bu değerler bazı makine modellerinde değişiklik gösterebilir.

Birçok makine, parlatıcı ayarı yapılmış şekilde sunulur. Bulaşık makinesi parlatıcı ayarını, kullandığınız suyun sertlik düzeyine ve bulaşık makinesi deterjanınızın parlatıcı içerip içermediğine göre sonrasında değiştirebilirsiniz. Daha sert suya sahip bir bölgede yaşıyorsanız parlatıcı ayarını yükseltebilir, daha yumuşak suya sahip bölgede yaşıyorsanız düşürebilirsiniz. Genel olarak 3 veya 4 orta seviye olarak kabul edilir.

Makinenizin parlatıcı ayarını bazı faktörleri göz önünde bulundurarak belirleyebilirsiniz. Bunun için şunlara dikkat etmeyi unutmayın:

  • Bulaşıklarınızda su lekesi mi oluşuyor? Eğer bulaşıklarınızda su lekesi oluşmasından şikayetçiyseniz makinenizin parlatıcı ayarı düşük olabilir. Bu durumda parlatıcı ayarınızı bir üst değere taşımayı düşünebilirsiniz.
  • Bulaşıklarınızın rengi matsa ve eski parlaklığından eser yoksa parlatıcı değerini değiştirmeniz gerekebilir. Bulaşıklarınızın daha parlak görünmesi için bir üst değeri deneyimleyebilirsiniz.
  • Bulaşık makinesi parlatıcısı suyun yüzeye tutulum direncini azaltır ve bulaşıkların daha hızlı kurumasını sağlar. Eğer bulaşıklarınız ıslak çıkıyorsa parlatıcı ayarınızı değiştirmeniz gerekebilir.
  • Cam bulaşıklarınızda aşınma ve çizik oluşursa parlatıcı ayarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Eğer aşınma ve çizik problemi yaşıyorsanız parlatıcı ayarınızı yükseltebilirsiniz. Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Koruyucu bulaşıklarınızı aşınmaya karşı korumak üzere formüle edilmiştir.
  • Bardak ve porselenlerinizin erken matlaştığını veya renk değişikliğine uğradığını gözlemliyorsanız bulaşık makinenizin parlatıcı ayarında değişiklik yapabilirsiniz.

Bu konuda en doğru sonuç için makinenin kullanım talimatlarını incelemeyi ve üretici firmanın yönergelerini takip etmeyi unutmayın.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı Yeri

Bulaşık makinesi parlatıcısı nereye konur sorusunun cevabı makineden makineye değişiklik gösterebilir. Bu bağlamda makinenizin kullanma kılavuzunda makinenizin aksamları hakkında verilen bilgileri okuyarak parlatıcı bölümünü kolayca bulabilirsiniz. Bulaşık makinesi parlatıcı bölümü, genellikle makinenin iç kısmında veya alt bölmesinde bulunur. Parlatıcı bölümü, deterjan haznesinin hemen yanında veya üstünde yer alabilir. Makinenizi çalıştırdığınızda parlatıcı bu bölümden otomatik olarak yıkama işlemine dahil edilir.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı İşareti Ne Anlama Gelir?

Bulaşık makinesi parlatıcı işareti, makinenizi en yüksek performansta çalışmasını destekleyen bir işarettir. Genellikle bulaşık makinesinin kontrol panelinde veya parlatıcı bölmesinde bulunan bu işaret, parlatıcı seviyesi ile ilgili bilgi verir. Bu işaret makine modellerine ve markalara göre farklılık gösterebilir. Bazı makinelerde parlatıcı işareti olarak güneş kullanılabilir.

Parlatıcı bölümünde bulunan MAX yazısı hazneye doldurabileceğiniz maksimum parlatıcı düzeyini gösterir. Bulaşık makinesi parlatıcı işareti ile ilgili kullanım kılavuzunda belirtilen yönergeleri okumanız, makinenizi doğru kullanmanız ve parlatıcıdan yüksek performans sağlamanız açısından önem arz eder.

Bulaşık makinesi parlatıcı ışığı sürekli yanıyor ise parlatıcı seviyesi düşmüş olabilir. Bu durumda, parlatıcı seviyesini kontrol edebilir ve gerekiyorsa takviye yapabilirsiniz. Bazen parlatıcıyı ekledikten sonra simge hemen sönmeyebilir. 1-2 yıkama sonra ışık yanmaya devam ediyorsa veya parlatıcı düzeyi sık sık düşüyor, parlatıcı ışığı sürekli yanıyor ve bulaşıklarınız lekeli çıkıyorsa yetkili servisle görüşerek bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı Nasıl Konur?

Bulaşık makinesine parlatıcı eklemek son derece kolay bir işlemdir. Bunun için sırayla şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle makinenizin parlatıcı bölmesini bularak işe başlayabilirsiniz. Bu hazne, birçok makinede kapağın iç bölümünde yer alır. Makinenin kullanım kılavuzuna bakarak da yerini bulabilirsiniz.
  • Parlatıcı bölmesinin kapağına açın. Kapak, kaldırma koluyla veya bir düğme yardımı ile açılıyor olabilir.
  • Bölmeye, kullanma kılavuzunda belirtilen miktarda parlatıcı doldurun. Parlatıcı bölmesinde, ürünü ne kadar koyacağınızı ifade eden bir gösterge bulunabilir. Bu göstergeyi takip ederek yeterli miktarda parlatıcı koyabilirsiniz.
  • Parlatıcıyı koyarken makinenizin içine dökmemeye özen gösterin. Dökülmesi durumunda bir bez yardımı ile dökülen parlatıcıyı temizleyebilirsiniz.
  • Parlatıcıyı ekledikten sonra bölmenin kapağını doğru bir şekilde kapatın. Kapağın tam kapandığından emin olmak için kontrol etmeyi unutmayın.

Bu adımları takip ederek makinenize doğru bir şekilde parlatıcı ilavesi yapabilirsiniz. Makineniz, parlatıcıyı yıkama esnasında otomatik olarak alacaktır.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı Ne Kadar Konur?

Makinenizden yüksek performans almanızı sağlayan bulaşık makinesi parlatıcısı ne kadar konulur diye merak ediyorsanız bunun için makinenizin kullanma kılavuzunda belirtilen yönergeleri dikkate almalısınız. Genel olarak birçok makinenin parlatıcı bölmesinde MIN ve MAX gibi belirleyici işaretler bulunur. Bu işaretler parlatıcı düzeyinin ne kadar olması gerektiği belirtilir. Parlatıcı ilavesi yaparken MAX işaretini dikkate alabilirsiniz. Bu işaret makinenize koyabileceğiniz maksimum parlatıcı miktarını gösterir. Makinenizin sağlıklı çalışması ve bulaşıklarınızın pırıl pırıl çıkması için maksimum seviyeyi geçmemeniz gerekir.

Parlatıcı ayarını belirlerken üretici firmanın yönergelerini, suyun sertlik düzeyini, bulaşık makinesi programlarını, bulaşık makinesi deterjanı özelliklerini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Makinenize parlatıcı eklerken, kullandığınız ürünün talimatlarını da dikkatle okumalı ve bu çerçevede hareket etmelisiniz. Parlatıcı seçiminizi doğru yapmanız yıkanan bulaşıklarınızdan beklediğiniz performansı almanızı sağlar.

Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu, özel formülü sayesinde bardaklarınızı çizilmelere karşı korur. Porselen, çatal, kaşık gibi bulaşıklarda oluşan su lekesini engelleyerek göz alıcı parlaklık sağlar. Eğer tabaklarınızda ve bardaklarınızda çizikler kaldığından şikayetçiyseniz makinenizde özel formüllü bulaşık makinesi parlatıcısı kullanabilirsiniz. Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu 800 ml ürününü tercih edebilirsiniz. Yüzey koruma ve artıkları durulama özelliğine sahip güçlü formülü ile mucize etkisi yaratan Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu sayesinde bulaşıklarınızı çizilmelere karşı koruyarak ilk günkü gibi parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Benzer İçerikler