Doğru bakım yapılmadığında sık sık bulaşık makinesi sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Makineyi açtığınızda ağır ve rahatsız edici bir koku alıyorsanız siz de bu dertten muzdaripsiniz demektir. Üstelik bulaşık makinesinden gelen bu kötü kokunun tek can sıkıcı yanı makineyi boşaltırken sizi rahatsız etmesi ya da mutfağa ağır bir koku yayması da değildir. Kötü makine kokusu zaman içerisinde bulaşıklara da siner. Ve bu sebeple bulaşıklar ne kadar temiz görünürse görünsün asla gerçekten temiz olamaz. Ayrıca koku duyusu ile tat duyusu direkt olarak birbirine bağlı olduğu için zamanla bulaşık makinesinin rahatsız edici havası yemek yerken bile burnunuza gelebilir. Eğer siz de her detayıyla can sıkıcı olan bu durumdan kurtulmak için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız, buradan sonra birlikte devam edebiliriz.

Bulaşık Makinesi Kokusu Neden Olur?

Bulaşık makinesindeki kokunun temel sebebi, yiyecek artıklarıdır. Makineye konan bulaşıkların üzerindeki parçacıklar sıcak su ile buluşunca yumuşar ve deterjan sayesinde de bulaşıklar üzerinden atılır. Ama bu artıklar hemen makineden uzaklaşmayabilir. Bulaşık makinelerinde bu yiyecek artıklarını dışarıya ileten bir filtre sistemi bulunur. Bu filtre çok büyük parçaların geçmesini önler. Zaman içerisinde filtre dolar ve burada biriken yemek artıkları kokuya yol açabilir. Bunun yanında makine filtresi temiz olsa bile birkaç gün makine içerisinde bekleyen bulaşıklar ve gözle görülemeyen yerlede biriken kirler de kokuya sebep olabilir. Ya da yoğun aromalı, çok baharatlı ya da yumurta gibi kokusu nispeten daha ağır olan gıdaların pişirildiği mutfak ürünleri kısa bir süre içerisinde bile makinede koku oluşmasına yol açabilir. 

Bulaşık Makinesi Kokusu Nasıl Gider?

Bulaşık makinesi kokusundan kurtulmak için hem belli periyotlarla yapabileceğiniz şeyler var hem de her yıkamada kullanabileceğiniz ürünler. Şöyle açıklayalım:

Bulaşık makinesinin makine temizleyici ürünleri ile arada bir boş çalıştırılmasını makinenin performansını artırır. Bu nedenle 4 ayda bir gibi bir periyotta makineyi boş bir şekilde, makine temizleyici ile  çalıştırmak kokuların giderilmesinde en doğru yöntem. 

Bu sayede filtrede biriken yiyecek artıklarının yarattığı kötü havadan kurtulabilirsiniz. Ayrıca düzenli makine temizliği bulaşık makinesinin performansını da artırır. Böylece hem daha temiz bulaşıklara hem de daha kokusuz bir makine ortamına sahip olabilirsiniz.

Son olarak her zaman yapabileceğiniz oldukça etkili bir çözümden bahsedelim. Kötü kokuyla savaş için her yıkamada bulaşık makinesi koku giderici bir ürün kullanabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde makine her çalıştığında seçtiğiniz makine kokusunun hoş notaları ile dolar ve can sıkıcı kötü kokuyu arkanızda bırakabilirsiniz.    

Özel Ürünlerle Bulaşık Makinesi Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?

Yoğun yumurta kokusu gibi rahatsız edici kokular günlük bir probleme dönüşebilir. Daha önce de dediğimiz gibi, siz makineyi düzenli olarak temizleseniz bile bulaşıkların kendi kokusu makinenin kötü kokmasına yol açabilir. İşte bundan kurtulmak için en iyisi bulaşık makinesi kokusu kullanmak. 

Bulaşık makinesi için doğal koku giderici tarifler de var. Genelde limon gibi asidik ürünler tercih ediliyor. Bu yöntemi kullanmak için yapmanız gereken tek şey bir limonun yarısını makinenin bir noktasına sabitlemek. Sonrasında makine çalıştıkça bu limon ortama hoş bir koku yayacaktır. Ama bu yöntemin kendi içinde bir sorunu var. O da sıcak su ile buluşan limonun yapısını kaybetmesi ve kendisinin de kötü kokmaya başlaması. Bu yüzden etkili bir sonuç alamayabilirsiniz. Ayrıca her yıkama sonrasında limonu çıkarıp atmayı da unutmamanız gerekir. Aksi halde güzel koku beklerken çürük limon kokusuyla baş başa kalabilirsiniz.

En etkili çözüm için Finish makine kokularını tercih edebilirsiniz. Finish Limonlu Bulaşık Makinesi Kokusu makinenin içini ferahlatan limon kokusu ile buluşturur. Finish Dağ Esintisi Bulaşık Makinesi Kokusu ise temiz hava rüzgarları estirdiği makine içine tazelik katar. Üstelik bu ürünleri kullanmak çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ürünlerin üzerindeki minik klipsi makinenin tellerine sabitlemek. 60 yıkamaya kadar etkisini koruyan bu ürünle kötü kokuları mis gibi notalarla değiştirmek sizin elinizde!

Benzer İçerikler