Bulaşık makinesinde kireç oluşumu yaygın bir sorundur ve gerekli önlemler alınmazsa zamanla makinenizin performansını etkileyebilir. Sert suyun etkisi ile oluşan kireç kalıntıları, makinenizin su pervanesi, su boruları ve filtresi gibi alanlarında birikerek onarılması güç sorunlara neden olabilir. Bulaşık makinesi kireç temizleme ürünleri kullanılmazsa ve kireç oluşumu engellenemezse zaman içinde bulaşıklar lekeli çıkabilir. Oldukça can sıkıcı olan bu lekelerle baş etmek için makinenizin performansını artırmanıza destek sağlayacak kirece karşı koruyucu bulaşık makinesi tuzu ve makine temizleyici gibi ürünleri kullanmanız gerekir.

Bulaşık Makinesi Kireç Sorunu

Bulaşık makinesinde kireç oluşumu, su sertliğine bağlı gelişen bir durumdur. Bulaşık makinenizin kullandığı su ne kadar sert olursa kireç oluşma olasılığı da o kadar yüksek olur. Sert su, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineralleri içeren sert suya bağlı olarak makinenizde zamanla kireç birikimi oluşur.

Kireç birikimi ise makinenizin performansını düşürür ve bulaşıklarınızın lekeli çıkmasına neden olur. Uzun vadede ise makinenizin ömrünü kısaltır. Bulaşık makinesi kireç sorunu ile mücadele etmek için özel formüllü kireç önleyici ürünleri kullanmak gerekir.

Bulaşık Makinesinde Kireç Oluşumu Nasıl Önlenir?

Bulaşık makinesi kireç lekesi arzu edilmeyen bir leke türüdür. Bulaşıkların çizilmesine, rengini kaybetmesine ve zamanla kullanılamaz hâle gelmesine neden olan kireç lekesi ile etkili temizlik ürünlerini kullanarak baş edebilirsiniz. Bunun için makinenizin kullandığı suyu yumuşatarak kireç oluşmasına engel olan özel kireç önleyiciler kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi kireç temizliği ve kireç oluşumunu engellemek için şunları yapabilirsiniz:

  • Suyu yumuşatma özelliğine sahip olan bulaşık makinesi kireç önleyicileri kullanabilirsiniz. Bu ürünler kireç birikimini minimize ederek bulaşıklarınızı kirecin aşındırıcı etkisine karşı korur.
  • Finish Kireç Kalıntılarına Karşı Koruyucu Bulaşık Makinesi Tuzu, kirecin bulaşıklarınız ve makineniz üzerindeki aşındırıcı etkisine engel olur. Su sertliği yüksek bir bölgede yaşıyorsanız özel formüllü bu tuzu kullanarak bulaşıklarınızı ve makinenizi kirecin etkilerinden koruyabilirsiniz.
  • Kireç kalıntılarını giderici formüle sahip jel ve kapsül gibi bulaşık makinesi deterjanlarını kullanabilirsiniz. Bu ürünler, her yıkama döngüsünde derin temizlik sağlarken aynı zamanda bulaşıklardaki kireç lekelerini önlemeye de yardımcı olur.
  • Bulaşık makinenize düzenli bir şekilde bakım yapmanız kireç oluşumunu engellemek açısından önemlidir. Finish Bulaşık Makinesi Temizleyici, Koku Giderici Hijyenik Bakım Sıvısı makinenizin görünmeyen parçalarında biriken yağı, kiri ve kireci derinlemesine temizler. Kötü kokuları yok ederek maksimum hijyen sağlar. Düzenli kullanımda makinenizin performansını artırır. Üstün performans için 3 ayda 1 kullanılması önerilir.

Bulaşık Makinesi Kireci Nasıl Temizlenir?

Sert su, içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller nedeniyle kireç oluşumuna zemin hazırlar. Bulaşık makinesi kireç nasıl temizlenir sorusu için Finish kireç önleyici özel formüllü bulaşık makinesi tuzu verilebilecek cevaplardan biridir.

Bulaşık makinenizin performansını artıran, etkili formülü ile su lekeleriyle savaşan Finish Kireç Kalıntılarına Karşı Koruyucu Bulaşık Makinesi Tuzu makinenizin kullandığı suyun sertliğini giderir ve kireç oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Sert suya bağlı olarak ortaya çıkan kireç sorununa karşı son derece etkilidir. Güçlü formülü sayesinde kirecin makinenizde birikmesine ve bulaşıklarınız üzerindeki aşındırıcı etkisine engel olur.

Su sertliği yüksek bir bölgede yaşıyorsanız Finish ile makinenizi kirecin olumsuz etkilerinden kolayca koruyabilirsiniz. Makinenizin performansını artırmak için Finish Kireç Kalıntılarına Karşı Koruyucu Bulaşık Makinesi Tuzu’nu Finish Bulaşık Makinesi Temizleyici, Koku Giderici Hijyenik Bakım Sıvısı ile birlikte kullanabilirsiniz. Bu noktada bu iki ürünün de yer aldığı Finish Kirece Karşı Koruma Seti’ni tercih edebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Kireç Önleyici Nasıl Kullanılır?

Bulaşık makinenizdeki kireç probleminden kurtulmak için kirece karşı etkili ürünler kullanmanız elzemdir. Sert suyun oluşturduğu kireç tortuları zamanla makinenizde birikir. Buna bağlı olarak makinenizin performansı düşer; bulaşıklarınız çizilebilir ve makineden lekeli hâlde çıkabilir.

Makinenizin tuz bölmesine ekleyeceğiniz özel formüllü bulaşık makinesi tuzu ile makinenizi ve bulaşıklarınızı kirecin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz. Güçlü formülü sayesinde hem  bulaşıklarınızda su lekesi oluşumunu engeller hem de deterjanın etkisini artırır.

Finish Kireç Kalıntılarına Karşı Koruyucu Bulaşık Makinesi Tuzu’nu, bulaşık makinenizin genellikle alt kısmında bulunan özel bir bölmeye eklemeniz gerekir. Bidon kapağına benzeyen bir kapağı bulunan bu bölmeyi açarak ürünü eklemeniz yeterli olacaktır. Ne kadar tuz eklemeniz gerektiği noktasında en doğru cevabı kullandığınız ürünün ve makinenin kullanım talimatlarında görebilirsiniz. Talimatlara uyarak hazneyi yeteri kadar tuz ile doldurduktan sonra kapağı kapatabilirsiniz.

Tuz haznesi üzerinde bir işaret bulunur. Makinenizde kireç oluşumunu engellemek ve bulaşıklarınızın ışıl ışıl olmasını istiyorsanız tuz işaretini düzenli bir şekilde takip etmeli, tuzun eksilmesi veya bitmesi durumunda takviye yapmalısınız.

Makinenizdeki kötü kokuyu ve kireç oluşumunu engellemek için bulaşık makinesi tuzu ile birlikte makine temizleyici kullanabilirsiniz. Ayrıca Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu’yu da rutinlerinize dahil edebilirsiniz. Finish Bulaşık Makinesi Parlatıcı ve Kurutucu özel içeriğiyle su lekelerinin oluşmasının önüne geçer. Bulaşıkların makineden daha kuru çıkmasını sağlar ve çizilmelere karşı koruyarak ilk günkü parlaklığını korumasını destekler. Fosfat ve parfüm içermez.

Finish Temizlik ve Bakım Seti bu üç ürünü bir arada sunar. Temizlik ve Bakım Seti’ni tercih ederek bulaşıklarınızda ve makinenizde Finish’in gücünü hissedebilirsiniz.

Benzer İçerikler