Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

 

Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, her an birikme ihtimali olan bir ev işi için hayat kurtarıcı.

Bulaşık Makinesi Alırken 

  • Öncelikle ihtiyaçlarınızın farkında olun. Evinizde haftalık düzenli olarak ne kadar bulaşık çıkıyor? Kocaman bir bulaşık makinesi iki kişilik bir evde bir haftada dolmayabilir, dolayısıyla verimli olmaz. O yüzden daha küçük boy bulaşık makinelerine bakmanızda fayda var. Ama kalabalık bir ailede bulaşık makinesi defalarca çalışacağı için ne kadar büyük olursa o kadar az enerji ve su harcanır, o kadar fazla tasarruf yapılır.
  • Bütçenizi hesaplayın. Son model yeni bulaşık makineleri elbette çok cazip, mükemmel sonuçlar verecekleri de garantili. Ama bütçeniz kaldırabilecek mi? Daha alt model veya ikinci bir el bulaşık makinesinin size yetip yetmeyeceğini iyice düşünün.
  • İç malzemesine dikkat edin. Plastik malzemeler pratik ve hafiftir ama koku yapma ihtimalleri daha yüksek. Çelik gibi sağlam metal parçalar hem daha az koku yapar hem de plastiğe göre daha fazla dayanır.
  • Son teknolojileri takip edin. Günümüzde elektronik ve internet öyle gelişti ki bulaşık makinenizi uzaktan yönetmeniz bile mümkün. Tek yapmanız gereken bulaşık makinenizi doldurmak ve boşaltmak. Gerisini oturduğunuz yerden halledebilirsiniz.
  • Bulaşık makinenizin ve mutfak eşyalarınızın üreticilerinin önerdiği deterjanları öğrenin. Porland’in önerdiği Finish’in toz, sıvı ve tablet deterjanlarını kullanabilirsiniz.

Bulaşık Makinenizi Kullanırken 

  • Kullanım talimatlarını dikkatle okuyun. Bulaşık makinesine genelde her türlü bulaşığınızı koyabilirsiniz. Ama bulaşık dışındaki şeyler makinenize zarar verebilir veya onu kirletebilir. Ayrıca hassas bulaşıklar veya tencere tavalar için özel ayarlar varsa çalıştırmadan önce onları ayarladığınızdan emin olun.
  • Genel olarak hangi rafa ne koyacağınızı bilin ama özellikle bardaklara dikkat etmeniz gerekiyor. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi döne döne çalışmıyor tabii ama yine de titremelere karşı özellikle ince ağızlı veya uzun saplı bardaklarınızı yan yana koymayın, çarpışarak çatlayabilirler.
  • Bulaşıklarınızı önceden durulamanıza veya suda bekletmenize gerek yok. Finish Quantum gibi kaliteli bir bulaşık makinesi deterjanı en zorlu yağ lekelerini bile söküp çıkaracak ve bulaşıklarınızı tertemiz çıkaracaktır.
  • Sert suya sahip bir bölgede bulunuyorsanız bardaklarınızın buğulanmaması için Finish Parlatıcı kullanmanın. Böylece bardaklarınızda su lekesi veya matlaşma oluşmayacak. Bardaklarınızı aynı ilk günkü gibi kullanmaya devam edebileceksiniz.
• Ayda en az bir kez Finish Bulaşık Makinesi Temizleyicisi kullanın. Bulaşık makinesi temizleyici makinenizin filtre, gider, su pervanesi gibi önemli parçalarını tamamen temizler; derinlemesine temizlik ve bakım sağlar. Daha temiz bir bulaşık makinesiyle daha temiz bulaşıklarınız olur.

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Evlerin vazgeçilmezlerinden ve en sevilen yardımcılarından biri olan bulaşık makineleri de özel ilgi ister. Sizin için bulaşıklarınızı te...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku