İşleri kolaylaştıran, tasarruf sağlayan ve bu sebeple en büyük yardımcılarımızdan biri olan bulaşık makinesinden tam performans alabilmek için dikkat edilmesi gerekenler var. Makinenin temizliği, yerleşme şekli, suyun kireç oranı gibi etmenler performansı etkileyen parametrelerden bazıları. Ama en önemli olan etmen elbette, kullanılan bulaşık makinesi deterjanı. Çünkü deterjan seçimi her çalıştırmada cihazdan alacağınız verimi direkt olarak etkiliyor. Peki, ihtiyaca ve bulaşıkların türüne göre deterjan kullanmak neden bu kadar önemli? Şimdi bu sorunun yanıtlarını detaylı bir şekilde konuşalım.

Bulaşık Makinesi Deterjanı Çeşitleri Neler?

Her şeyden önce seçim yapılacak ürünleri yakından tanımalıyız. Bulaşık makinesinde kullanılmak üzere üretilen deterjanlar 3 farklı formda sunulur. Toz, sıvı ve tablet olarak sıralanan bu deterjanların her birinin farklı özellikleri vardır. 

  • Bulaşık makinesi tableti deterjanlar tüm ihtiyacı tek üründe toplayan, etkili ve fonksiyonel bir ürün olarak ön plana çıkar. Bulaşık makinesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan parlatıcı ve tuzu deterjanla bir araya getiren bu ürünler sıklıkla tercih edilir. 
  • Toz deterjanlar ince granül şeklindedir. Ürünler yalnızca deterjan özelliği taşır. Toz deterjan kullanıldığında makineye tuz ve parlatıcının ayrıca konması gerekir. 
  • Sıvı deterjan da toz ürünler gibi yalnızca temizleme fonksiyonu olan ürünlerden. Granülsüz olduğu için sıvı bulaşık makinesi deterjanı daha hassas bulaşıklarda toz deterjan yerine tercih ediliyor. Sıvı formu ve hızlı çözünen yapısı sayesinde toz deterjanın bulaşık üzerinde iz bırakması gibi sorunları ortadan kaldıran sıvı ürünlerin de parlatıcı ve tuz ile desteklenmesi gerekiyor. 

Doğru Deterjan Seçiminin Etkileri Nelerdir?

Gördüğünüz gibi bulaşık makinesi deterjanlarının farklı türleri var. Seçim yaparken bu ürünlerin özelliklerini göz önüne alabilirsiniz. İstediğiniz kusursuz sonuçları elde etmek için birazdan bahsedeceğimiz noktaları da göz önünde bulundurmalısınız. 

Daha Parlak Bulaşıklar

Doğru deterjan seçimi bulaşıkların en iyi halinde makineden çıkmasını sağlar. Eğer genellikle cam ürünler kullanıyorsanız parlatıcı özelliği güçlü olan tabletleri tercih edebilirsiniz. Eğer sıvı deterjan kullanırsanız da mutlaka parlatıcı eklemelisiniz. Su lekelerinden korunmak ve eşyaların ışıltılı yapısını korumak ancak doğru ürün seçimleri ile mümkün. 

Daha Az Su İle En Etkili Temizlik

Bulaşık deterjanlarının güçlü formülleri fazla su kullanmadan temizliğe kavuşmanızı sağlar. Eğer doğru seçimi yapamazsanız zorlu lekelerde istediğiniz mükemmel parlaklığa ve temizliğe ulaşamazsınız. Bu durumda da ya makineyi yeniden çalıştırmanız gerekir ya da kirli kalan bulaşıkları elde yıkamakla uğraşırsınız. 

Kir Seviyesine Uygun Etkili Çözümler

Bulaşıklar her zaman aynı kirlilik seviyesinde olmayabilir. Az kirli bulaşıklar tüm deterjanlar ile rahatlıkla temizlenebilir. Ama kurumuş lekelerin çoğunlukta olduğu bulaşıklarda bu soruna özel çözümler üreten deterjanlar tercih edilmelidir. Bu tür ürünler elde yıkama yapmanıza gerek kalmadan tüm bulaşıkların tertemiz olmasını sağlar. 

Makinenin İhtiyaçlarını da Karşılar

Bulaşık makinesi tableti gibi birden fazla etkiyi bir araya getiren ürünler makinenin ihtiyaçlarını da karşılar ve verimli bir sonuç almaya yardımcı olur. Çünkü makinenin düzgün çalışması için deterjan tek başına yeterli değildir.

Bulaşık makinesi tuzu hem makinenin performansını artırır hem de suyu yumuşatarak temizliğin daha düzgün olmasını sağlar. Parlatıcı ise bulaşıkların üzerinde su lekelerinin oluşmasını engeller ve ışıltı sunar. Bu destekleyici ürünlerin tek tek kullanılamadığı zamanlarda hepsini bir arada sunan tabletler pratik bir çözüm sunar.

En Güçlü, En Etkili: Finish Quantum Ultimate

Farklı formlarda ve özelliklerde ürünler sunan ve size her zaman en iyi sonucu vadeden Finish, yepyeni bir formülle karşınızda! Elde yıkamaya son veren ve saatlerce beklemiş kurumuş lekeleri mükemmel bir şekilde temizleyen Finish Quantum Ultimate, yeni cam aşınma karşıtı sistemi sayesinde, makineye normalde girmeyen hassas bulaşıkları dahi koruyarak güvenle makinede yıkanmasını sağlıyor. Mavi partiküllerle yağ çözücü özellik sunan ürün cam ve hassas yüzeyleri koruyan yapısı ile diğer tüm bulaşık makinesi tabletlerinden ayrılıyor. Üstelik ekstra parlaklık sunan formülü ile kristal bardaklardan özel cam ürünlere kadar her bir bulaşığı mükemmel ışıltı ile buluşturuyor.

Siz de tüm bulaşıklarda kullanabileceğiniz bu üst düzey deterjanı tercih ederek makinenin performansını artırabilir, kusursuz ve zahmetsiz temizliğin keyfini sürebilirsiniz. 

Finish Quantum Ultimate ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.



Benzer İçerikler