Kimi zaman bulaşık makinesinden çıkan bardaklar ıslak olabilir. Eğer doğru bir şekilde bu soruna müdahale edilmezse bardakları kaplayan su damlaları zamanla kalıcı hale gelebilir. Bu durumda da belli bir zaman sonrasında cam bardakların matlaştığını ve hızlı bir şekilde eskidiğini görebilirsiniz. Peki, bu kaderden kaçmanın bir yolu yok mu? Camda su lekesi oluşmasını önlemek için neler yapılabilir? Şimdi gelin, ışıl ışıl bardaklarla aranıza giren bu sorunun kaynağına ve çözümüne yakından bakalım.

Bulaşıklarım Neden Islak? Makine Neden Düzgün Kurutmuyor?

Bulaşık makinesini çalışmasını bitirip tamamen durduktan sonra kapağı açtığınızda nemli bardaklarla karşılaşıyorsanız bunun 2 sebebi olabilir. Bunlardan biri, makinenin kurutma fonksiyonunun bozulması, cihazın beyninin karışması. Eğer bir şekilde makine kurutma yapamıyorsa bulaşıklar sanki elde yıkanmış gibi ıslak çıkacaktır. Ama bu durum çok da sık karşılaşılan bir sorun değil. Çünkü makine fonksiyonu tamamen bozulduğunda tüm bulaşıklar ıslak kalır. Sadece camlarda su lekesi olmaz. Ayrıca kurutma fonksiyonu bozulan makine çok yüksek ihtimalle yıkama işlemi de düzgün yapamaz.

Eğer yalnızca cam ve plastik gibi ürünlerde nem ve su damlası sorunu ile karşı karşıyaysanız parlatıcı kullanmıyorsunuz demektir. Bulaşık makinesi performans ürünü olarak bilinen parlatıcı bulaşıkların düzgün kurumasıyla doğrudan ilgili bir üründür. Çünkü parlatıcının görevi aslında sadece parlatmak değil. Aynı zamanda suyu uzaklaştırma fonksiyonu da var. Bu sayede başta cam olmak üzere bulaşıkların üzerinde su birikmesini önlüyor. Kullanılan parlatıcı bulaşıkların yoğun bir şekilde yıkandığı aşama sonrasında suyun bulaşıkların üzerinden akıp gitmesine yardımcı olur. Yani bulaşıklar tamamen temizlendikten sonra ama kurutmadan önce devreye giriyor. Tüm mutfak eşyalarının üzerinde özel bir kalkan oluşturarak suyun akıp gitmesini sağlıyor. Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz. Ardından ise kurutma işlemi sona erip de makinenin içi soğumaya başlayınca da etrafta kalan su buharı bulaşıkların üzerine çöküyor. Bu durumda da yüksek ısıyla kuruyan ve leke bırakan su damlaları ile yoğunlaşarak bulaşıkları ıslatan su buharı canınızı sıkan bir görüntü oluşmasına yol açıyor. 

Bulaşıklardaki Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Bir şekilde parlatıcı kullanmayı unuttunuz ya da parlatıcının işlevini bilmiyordunuz ve bu durumda eşyalarınız lekelendi. Bu durumda camdaki su lekeleri nasıl çıkar diye sorabilirsiniz. Şöyle ki, cam üzerinde bu şekilde iz yapan damlacıklardan kurtulmak için makineyi parlatıcı koyarak tam fonksiyonda yeniden çalıştırabilirsiniz. Ya da bulaşıkları elde durulayarak kurulayabilirsiniz. 

Her Yıkama Sonrasında Bulaşıkları Elde Kurulamak Şart mı?

Eğer bir şekilde bulaşık makineniz eşyalarınızı ıslak bir biçimde bırakıyorsa o zaman mutlaka elde kurulama yapmalısınız. Ama tabii ki makineden parlatıcıyı eksik etmezseniz böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Parlatıcı, deterjan bölmesinin yanında bir göze konur. Buraya eklenen ürün, parlatıcı kullanım yoğunluğuna göre ve makinenin modeline göre değişmekle beraber, 400ml’lik bir parlatıcı 6 ay boyunca kullanabilirsiniz. Parlatıcı bittiği zaman ise ürünü koyduğunuz bölgede bir uyarı ışığı yanar. Bunu görünce parlatıcı gözüne ürün ekleyebilirsiniz. 

Bulaşıkların Daha Kuru ve Lekesiz Olması İçin Ne Yapabilirim?

Bulaşıklarınızın daha kuru, durulanmış ve parlak olması için Finish Limonlu Bulaşık Makinesi Parlatıcısını kullanabilirsiniz. Paşabahçe Cam’ın önerdiği bu ürün 3’lü etki ile bulaşıkların ışıl ışıl olmasını sağlar. Peki, bulaşıklarda 3'lü etki nasıl olur? Finish parlatıcı bulaşıkları durular, kurular ve parlatır! İlk adımda özel bir tabaka oluşturarak suyun bulaşıklar üzerinden akıp gitmesini sağlar. İkinci önemli görevi ise bulaşıkların mükemmel bir şekilde kurumasına yardımcı olmaktır. Son adımda üzerinde hiç su damlacığı kalmayan bulaşıkları göz alıcı bir şekilde parlatır. Üstelik bunları yaparken mis gibi limon kokusu ile hem bulaşıkları hem de makinenin içini ferahlatır!

Benzer İçerikler

En İyi Bulaşık Deterjanı Hangisidir?

En iyi bulaşık deterjanı; şüphesiz bulaşıkları en iyi temizleyen, çevreye ve insan sağlığına duyarlı, kalıntı bırakmayan, kullanımı kolay...
Devamını oku

Bulaşıkları Sudan Geçirdiğimizde Doğada Ne Değişir?

Dünya nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan çok sayıda ülke su sıkıntısı ile yüz yüze. Her gün hem kişisel kullanım hem de üretim için l...
Devamını oku