Tavuklu Krep Kulesi

Tavuklu Krep Kulesi, yaratıcı sunumu ve lezzetli içeriğiyle sofralarınıza yeni bir soluk getirecek tariflerden biri. İncecik kreplerin, tavuklu iç harç ve enfes beşamel sosuyla buluşmasından oluşan bu tarif, hem göz zevkinizi hem de damak tadınızı şenlendirecek. İşte, bu lezzetli tarifin detayları:

Malzemeler;

Krep için;

  • 4 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 2 tutam tuz


    İç harç için;

    • 2 adet tavuk göğüs – haşlanmış
    • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 10 – 15 adet mantar – dilimlenmiş
    • Tuz
    • Karabiber

      Beşamel için;

      • 4 yemek kaşığı tereyağı
      • 4 yemek kaşığı un
      • 4 su bardağı süt
      • Tuz
      • Beyaz biber
      • ¼ adet muskat rendesi


        Üzeri için;

        • Kaşar peyniri – rende
         

        Hazırlanışı;

        Krep için;

        • Bir karıştırma kabına un, yumurta, süt ve tuzu ekleyip bir çırpma teli yardımıyla hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın.
        • Krep tavanızı ısıtın ve içerisine çok az tereyağı ekleyip bir kağıt havlu yardımıyla yayın.
        • Bir kepçe yardımıyla krep tavanıza dökün ve yayın.
        • Krepleri arkalı önlü pişirin.

         
        İç harç için;

        • Tavuklarınızı haşlayın, soğutun ve didikleyin.
        • Tavanızı ocağa alıp zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
        • Isınan tavanızın içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soteleyin.
        • Soğanlar yumuşayınca içerisine ince doğranmış mantar ve sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin.
        • Didiklediğiniz tavuk, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 

        Beşamel sos için;

        • Tencerenizi ocağa alın ve tereyağını ilave edip eritin.
        • Eriyen tereyağın üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
        • Sütü ilave edip sürekli karıştırarak kalın bir sos kıvamına getirin.
        • Tuz, beyaz biber ve muskat rendesi ilave edip karıştırın.

         
        Birleştirmek için;

        • Hazırladığınız beşamelden 5 – 6 yemek kaşığı hazırladığınız iç harca ekleyin ve karıştırın.
        • Kreplerden birini fırına girebilen servis edeceğiniz bir tabağın tabanına koyun.
        • Üzerine beşamelli iç harçtan ekleyin ve yayın.
        • Bütün krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
        • En üste iç harçtan koymayın.
        • Kenara ayırdığınız beşameli kreplerin üzerine dökün.
        • Yanlarından akmasını sağlayın.
        • Üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin.
        • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

        Bu nefis tarif, sofralarınıza lezzet ve estetik bir dokunuş katacak. Hem göze hem de damağa hitap eden Tavuklu Krep Kulesi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek. Şimdi deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

        Finish, lezzet dolu anların ardından size temizlik konusunda yardımcı olur. Mükemmel ve etkili sonuçlar için bulaşıklarınızı Finish deterjanları ile temizleyebilirsiniz. 

         

        Benzer İçerikler