Tavuklu Kapama
Malzemeler;
8 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
2 litre su
 
Pilav için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1,5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
5 – 6 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Fırın tepsisine eklemek için;
4 su bardağı tavuk suyu – tavukları haşladığınız sudan
 
Tavukların üzeri için;
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 – 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
Hazırlanışı;
Tavuklar için;
Tavukları bir tencereye yerleştirin ve üzerine suyu ekleyin.
İçerisine iri dilimlediğiniz soğan, defne yaprağı, tuz ve tane karabiberi ilave edip tavuklar pişene kadar orta kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Pilav için;
Bir tencerenin içerisine zeytinyağını alın ve ısıtın.
Isınan yağın içerisine jülyen doğranmış soğanı alıp hafif karamelize olana kadar kavurun.
Pirinci ilave edip kavurun.
Yenibahar, mahlep, zerdeçal, tuz ve tane karabiberi ilave edip karıştırın.
Tereyağını ilave edip kavurun ve tavanızı ateşten alın.
 
Birleştirmek için;
Haşladığınız tavukları tencereden alın.
Kalan tavuk suyunu süzerek bir kaba alın.
30 cm çapındaki yuvarlak cam fırın tepsisine pilav harcını dökün ve üzerini düzleyerek eşit bir şekilde yayın.
Haşlanmış tavuk bagetleri pirinçlerin üzerine dizin.
Pirinçlerin üzerine tavukları haşladığınız sudan 4 su bardağı ekleyin.
Bagetlerin üzerine toz kırmızı biber serpiştirin.
Üzerlerine hafif ayçiçek yağı gezdirin ve bir fırça yardımıyla yayın.
Ortasını kestiğiniz yağlı kağıdı tepsinin üzerine yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olacak şekilde 40 dakika pişirin.
Pişen pilavın üzerindeki fırın kağıdını çıkartın ve 10 – 15 dakika daha pişirin.
Sıcak servis edin.
 

Benzer İçerikler