Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası, geleneksel bir Türk mutfağı lezzeti olan tarhana ile hazırlanan besleyici ve doyurucu bir çorbadır. Tarhana'nın benzersiz lezzeti, sütün yumuşaklığıyla buluşarak soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir seçenek sunar. İşte, bu enfes çorbanın yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler ve hazırlanışı:

Malzemeler;

  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 5 – 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
     

    Kruton için;

    • 3 dilim tost ekmeği
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tutam kuru nane
    • 1 tutam pul biber
       

      Hazırlanışı;

      • Bir karıştırma kabına tarhanayı alın.
      • Üzerine sütü ilave edip iyice karıştırın ve bekletin.
      • Çorba tencerenizi ocağa alın ve tereyağı ilave edip eritin.
      • Ardından biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
      • Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin karıştırın.
      • Ardından su, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15 – 20 dakika kadar pişirin.
       

      Kruton için;

      • Tost ekmeklerinizin kenarlarını bir bıçak yardımıyla kesin.
      • Tost ekmeklerinizi üçgen dilim olacak şekilde ortadan ikiye kesin.
      • Bir merdane yardımıyla ekmeklerinizi inceltin.
      • Küçük bir karıştırma kabının içerisine zeytinyağı, kuru nane ve pul biberi ilave edip karıştırın.
      • Ekmeklerinizin üzerine hazırladığınız zeytinyağını bir fırça yardımıyla sürün.
      • Dilerseniz fırında, dilerseniz bir tavada pişirerek çorbanızın yanında servis edin. 

      Lezzetli tarifler sizden, tertemiz bulaşıklar Finish'ten! Finish deterjan ile en zorlu bulaşıklarınızda bile mükemmel sonuçlar elde etmek için ürünlerimizi hemen deneyin. Mükemmel bir ziyafet sonrası Finish'le parlayan bulaşıklarınızın keyfini çıkarın.

       

      Benzer İçerikler