SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ

sebzeli tavuk güveç

Malzemeler;

6 adet kemiksiz tavuk but
4 adet bebek patates
1 adet taze pancar
2 adet kırmızı soğan
1 baş sarımsak
3 – 4 dal taze kekik
10 – 15 adet yeşil zeytin
4 – 5 dilim limon
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kimyon

Hazırlanışı;

  • Pancarları ve patatesleri alüminyum folyoya sarıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Tavanızı ocağa alın ve altını açıp iyice ısıtın.
  • Isınan tavanıza tavukları dizin ve tuz, karabiber ile tatlandırarak mühürleyin.
  • Derin bir kase içerisinde domates salçası, biber salçası, su, zeytinyağı, toz şeker ve kimyonu karıştırın.
  • Mühürlediğiniz tavukları pişireceğiniz kaba dizin.
  • Fırından çıkan bebek patatesleri ortadan ikiye bölün, pancarları dörde bölün ve fırın kabınıza dizin.
  • Soğanları dörde bölün.
  • Kök kısımları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyun ve fırın kabınıza ekleyin.
  • Sarımsağı ortadan ikiye bölün, taze kekik, kapari ve çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytinleri tavukların üzerine dizin.
  • Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün.
  • Limonları ince dilimleyin ve en üstüne yerleştirin.
  • Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Ardından fırından çıkartıp 10 dakika kadar da üstü açık şekilde pişirin.

    Afiyet olsun...

    Benzer İçerikler