PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI

Malzemeler;

Tarhanayı ıslatmak için;
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 tutam nane
1 su bardağı su

Çorba için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
7 – 8 dilim pastırma

Hazırlanışı;

  • 1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin.
  • Bir çorba tenceresine tereyağını ilave edin ve eritin.
  • Eriyen tereyağınızın üzerine domates salçasını ilave edip hafif kavurun.
  • Ardından içerisine tarhana ve suyu ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 – 10 dakika pişirin.
  • Pastırmaları küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
  • Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları ekleyerek sıcak servis edin.

    Afiyet olsun...

    Benzer İçerikler