Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Nohutlu Yayla Çorbası
NOHUTLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler;
½ su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam nane
1 tutam pul biber
Hazırlanışı;
- Pirinçlerinizi yıkayın ve çorba tencerenize ekleyin.
- Üzerine suyu ekleyin ve kapağını kapatıp, kaynaması için orta ateşte bırakın.
- Sosu için, süzme yoğurt ve unu bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu, çorba tenceresine karıştırarak ilave edin.
- Haşladığınız nohutları içerisine alın, tuzunu ilave edip birkaç dakika tıkırdatıp, ocaktan alın.
- Üzeri için erittiğiniz tereyağına nane ve pul biber ekleyip, çorbanın içine ilave edin.
- Not: Çorbanızın kıvamı koyu olursa üzerine 1 – 2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kampanyalardan İlk Senin Haberinin Olması İçin E-bültene Üye Ol!
Bültene abone olduğun için teşekkürler!
Üzgünüz, sizi e-bültenimize kayıt edemiyoruz.
Üye olabilmek için pazarlama iletişimine onay verdiğinize emin olunuz.