KIBRIS TATLISI

kıbrıs tatlısı

Malzemeler;

Keki için;
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz hindistan cevizi
1 avuç ceviz – kıyılmış

Kreması için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gram krema – çırpılmış

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 – 2 damla limon suyu

Hazırlanışı;

Şerbeti için;

  • Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra 1 – 2 damla limon suyu ekleyip, kenara alın.

Keki için;

  • Bir karıştırma kabına yumurtaları alın ve hafif çırpın.
  • Üzerine toz şekeri ekleyin ve iyice çırpın.
  • Ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu bir elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Galeta unu, hindistan cevizi ve cevizi içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yağladığınız kare cam fırın kabınıza (20×20) eşit şekilde yayın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp kenarda ılıttığınız tatlınızın üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.

Kreması için;

  • Süt, nişasta, un ve toz şekeri bir tencerede pişirin.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyip, karıştırın.
  • Soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Bir karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle iyice kabarana kadar çırpın.
  • Kremanızı da soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Her ikisi de soğuyunca muhallebinizin içerisine kremayı ilave edin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.
  • Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine iyice yayın.
  • Üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpip dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler