Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Kıbrıs Tatlısı
KIBRIS TATLISI
Malzemeler;
Keki için;
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz hindistan cevizi
1 avuç ceviz – kıyılmış
Kreması için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gram krema – çırpılmış
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 – 2 damla limon suyu
Hazırlanışı;
Şerbeti için;
- Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynadıktan sonra 1 – 2 damla limon suyu ekleyip, kenara alın.
Keki için;
- Bir karıştırma kabına yumurtaları alın ve hafif çırpın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve iyice çırpın.
- Ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Vanilya ve kabartma tozunu bir elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin.
- Galeta unu, hindistan cevizi ve cevizi içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağladığınız kare cam fırın kabınıza (20×20) eşit şekilde yayın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp kenarda ılıttığınız tatlınızın üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Kreması için;
- Süt, nişasta, un ve toz şekeri bir tencerede pişirin.
- Kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Bir karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle iyice kabarana kadar çırpın.
- Kremanızı da soğuması için buzdolabında bekletin.
- Her ikisi de soğuyunca muhallebinizin içerisine kremayı ilave edin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.
- Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine iyice yayın.
- Üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...