İrmikli Pasta

İrmikli Pasta, muhteşem lezzetiyle tatlı krizlerinize son verecek bir tarif! Tam buğday unlu bisküvilerin eşsiz tadıyla birleşen bu pasta, yumuşacık irmikli katmanıyla her lokmada sizi büyüleyecek. İşte, bu enfes pastanın yapımı için gereken malzemeler ve adım adım tarifi:

Malzemeler;

Tabanı için;

  • 280 gr tam buğday unlu bisküvi – 2 paket
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 100 gr tereyağı – erimiş
     

    İrmikli katman için;

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
       

      Hazırlanışı;

      Tabanı için;

      • Parçalayıcınızın içerisine bisküvi ve balı ilave edip iyice çekin.
      • Bisküvilerin üzerine erimiş tereyağını ilave edip çekmeye devam edin.
      • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm’lik kilitli kek kalıbınıza hazırladığınız bisküvili katmanı alın.
      • Bir yemek kaşığının arkasıyla tabanı düzleyerek yayın ve buzdolabında bekletin.
       

      İrmikli katman için;

      • Tencerenizin içerisine süt, irmik ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
      • Tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
      • Koyulaşan muhallebinin içerisine vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın.
       

      Birleştirmek için;

      • Hazır olan irmikli katmanı buzdolabında soğuttuğunuz tabanın üzerine döküp yayın ve düzleyin.
      • 1 – 2 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek soğuk servis edin.
      Bu muhteşem irmikli pasta, herkesin favorisi olacak! Şimdi, bu basit tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın! Afiyet olsun!

        Benzer İçerikler