İki Renkli Muhallebi

Malzemeler;

Beyaz muhallebi için;

2,5 su bardağı süt – 500 ml

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

½ su bardağı toz şeker

½ paket vanilya

120 gr beyaz çikolata

 

Siyah muhallebi için;

2,5 su bardağı süt – 500 ml
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
½ su bardağı toz şeker
½ paket vanilya
120 gr bitter çikolata

 

Hazırlanışı;

Servis kaselerinizi hafif yatay olacak şekilde bir kabın içerisine yerleştirin.

 

Beyaz muhallebi için;

Sos tencerenizi tezgaha alın ve içerisine süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak hafif akışkan bir muhallebi kıvamına getirin.

Hazır olan muhallebinin içerisine beyaz çikolatayı ekleyin ve ocağın altını kapatıp karıştırarak eritin.

Hazır olan muhallebiyi yatay olan servis kaselerine pay edin ve buzdolabına alıp donması için bekleyin.

 

Siyah muhallebi için;

Sos tencerenizi tezgaha alın ve içerisine süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak hafif akışkan bir muhallebi kıvamına getirin.

Hazır olan muhallebinin içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve ocağın altını kapatıp karıştırarak eritin.

 

Birleştirmek için;

Hazır olan bitter çikolatalı muhallebinizi yatay donan muhallebilerin üzerine pay edin ve soğumaya bırakın.

 

 

Benzer İçerikler