ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

çilekli irmik tatlısı

Ramazan sofralarında mevsimin en taze meyvelerini kullanarak hazırlanmış hafif bir tatlıya yer vermeye ne dersiniz? Ramazan ayının bahara denk gelmesini fırsat bilerek, hafif tatlıların en özel içeriği çilekle bir tarif hazırladık. 

Malzemeler;

1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet muz
1 yemek kaşığı tereyağı

Çilek sosu için;
15 – 20 adet çilek
½ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı;

Çilek sosu için;

  • Çilekleri bir sos tenceresine alın ve iri taneler kalacak şekilde ezin.
  • 1 yemek kaşığı nişastayı, su ile açın ve çileklere ekleyin.
  • Yoğun bir kıvam alana kadar pişirin, soğutun.

İrmik tatlısı için;

  • Süt, irmik ve toz şekeri tencereye alın ve ocağa almadan bir tur karıştırın.
  • Ardından ocağa alın ve kısık ateşte katılaşana kadar devamlı karıştırın.
  • Kıvamını bulduktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Ezdiğiniz muzu ilave ettikten sonra ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaplara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız çilekli sostan koyup, soğutun.

 

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler