Çikolatalı Un Helvası

Malzemeler;

80 gr bitter çikolata – ¾ su bardağı
125 gr tereyağı
¼ su bardağı ayçiçek yağı
2 + ¼ su bardağı un – 250 gr
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt

 

Hazırlanışı;

Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın.
Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin.
Ayçiçek yağını ve unu tereyağına ilave edin.
Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun rengi iyice döndüğünde portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri ilave edin.
Toz şeker tamamen eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Çikolatayı ekleyip ocağı kapatın ve birkaç tur karıştırın.
Ilık sütü ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Dondurma kaşığıyla ya da normal bir kaşıkla şekil vererek bir servis tabağına alın ve servis yapın.
Üzerini çikolata rendesiyle süsleyerek servis edin.

 

Benzer İçerikler