CEVİZLİ HURMALI SARMA

cevizli hurmalı sarma

Ramazan ayı geldiğinde hurmalar tezgahlarda yerini alıyor. Tek başına da çok lezzetli olan  bu meyve girdiği tarifleri de güzelleştiriyor. Hurmayı, yanına en çok yakışan ceviz ve tarçınla birleştirip çıtır çıtır baklava yufkasına sarıyoruz. İftar sofrasının yıldızı olacak bu tatlıyı üzerinde kaymak ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler;

10 adet baklava yufkası
150 gr tereyağı – erimiş

İç harcı için;
500 gr hurma
3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
2 su bardağı ceviz – ince kıyılmış
4 adet kakule
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu

Servis için;
50 gr kaymak
Toz antep fıstığı

Hazırlanışı;

Servis için;

  • Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ekleyip toz şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından kaynamaya bırakın.
  • Ocaktan almadan limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. 

İç harcı için;

  • Hurmaların iç çekirdeklerini çıkartın, hafif parçalı kalacak şekilde bir mutfak robotundan çekin.
  • Kakuleyi havanda döverek ezin.
  • Ardından hurmaları bir karıştırma kabına alın.
  • Dövülmüş ceviz, erimiş tereyağı, kakule ve tarçını ilave ederek elinizle yoğurun.

Birleştirmek için;

  • Baklava yufkanızı tezgaha alın ve erittiğiniz tereyağıyla yağlayın.
  • İkinci baklava yufkanızı da üzerine serin ve yağlayın.
  • Hazırladığınız iç harçtan silindir şeklinde rulolar hazırlayın ve baklava yufkanızın kendinize bakan tarafına koyun.
  • 4 parmak uzunluğunda dilimler kesin ve her bir dilimi yuvarlayıp 30×30 cm genişliğinde cam fırın kabınıza yerleştirin.
  • Sarmalarınızın üzerlerini kalan tereyağıyla yağlayın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
  • Hurmalı sarmalarınız pişince, sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün ve soğumaya bırakın.
  • Tatlılarınızın üzerine bir parça kaymak koyun ve toz antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler