BEZELYELİ PİLAV

bezelyeli_pilav

Et yemeklerinin ve sulu yemeklerin tamamlayıcısı, tane tane dökülen pirinç pilavına bu kez farklı lezzetler kattık. Ramazan'da hep aynı tariflerden sıkıldıysan pirinç pilavına limon ve defne yaprağı aroması katmak tam da ihtiyacın olan şey. Tarife bir de faydaları saymakla bitmez bezelyeyi ekledik.

Malzemeler;

3 yemek kaşığı tereyağı
1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı bezelye – haşlanmış
Tuz
Beyaz biber
2,5 su bardağı su
1 adet limonun kabuğu – rende
1 adet defne yaprağı

Hazırlanışı;

  • Pilav tencerenizin içerisine tereyağı ve zeytin yağını ekleyip ısıtın.
  • Ardından yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurun.
  • Bezelyeleri ekleyin bir tur çevirin.
  • Tuz, beyaz biber ve suyunu ekleyin.
  • Limon kabuğu rendesi ve defne yaprağını ekleyin ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Pilavınız pişince içerisindeki defne yaprağını bir tur karıştırarak havalandırın ve havlu kağıt serin.
  • Tencerenizin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler

Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Bayat Pide Köftesi

BAYAT PİDE KÖFTESİ Bir önceki günden kalma, bayat ramazan pidelerini lezzetli bir tarifte değerlendirmeye ne dersiniz? Çeşitli baharatla...
Devamını oku